Moto trke MotoGP

Syahrin oduševljen Yamahom

Kada je Jonas Folger objavio da će propustiti sezonu 2018 iz zdravstvenih razloga, Tech 3 Yamaha našla se u izuzetno nezavidnoj situaciji. Satelitski tim ima slobodno mesto na motoru koji svi žele, ali su ugovori odavno potpisani.

Vozač koga je Tech3 Yamaha želela da zauzme mesto bio je Moto2 vozač Hafizh Syahrin. Obelodanjenje informacije da tim iz Francuske želi da baš on brani boje ovog tima naišla je na mnogo nepoverenja i negodovanja.

Čovek koji je ušao u istoriju kao prvi vozač iz Malezije u MotoGP kategoriji, nije dugo čekao da ućutka komentatore. Svoj prvi kontakt sa Yamahom, zvanični test na Tajlandu, završio je na poziciji 21, od 24 takmičara koliko ih je ukupno vozilo test. I to nije sve, Syahrin je bio manje od 2 sekunde u zaostatku za vodećim Pedrosom.

Syahrin je imao poteškoća da se navikne na gume, doživeo je i pad tokom drugog dana testiranja, ali ko bi rekao da će novajlija iz Malezije biti ispred Lorenza?

Nakon testa Malezijac je izjavio da je srećan, da je dao svoj maksimum i izrazio je veliku zahvalnost prema timu koji mu je pružio šansu.

Syahrin je dodao i da je vrlo ponosan na priliku koju je dobio, da se nađe među živim legendama ovog sporta, jer svako ko dobije priliku da vozi MotoGP najbolji je vozač na svetu. on je takođe za sebe rekao da je početnik i da je na njemu da uči ono što se naučiti može.

Jedini od MotoGP novajlija koji nema niti jednu pobedu u najbržem moto cirkusu izjavio je da je tokom trećeg dana pokušao da prati neke od vozača, te da je bilo veoma zanimljivo, ali da je najbolje krugove pravio kada je bio sam na stazi.

Hafizh je izjavio da bi voleo da ostane u timu, iako je svestan da je ovo samo test i da do početka sezone ima mnogo, te da će se dosta i čekati na finalnu odluku tima.

Vlasnik tima Herve Poncharal rekao je da svi čekaju odluku, ali će timu biti potebno još vremena da donese odluku. Syahrin je pokazao odlične rezultate, u garaži je bila dobra atmosfera, a Malezijac je pokazao i želju za učenjem.

Poncharal je najavio da će finalna odluka biti donesena veoma brzo.

Ukoliko želite da vesti dobijate putem email, prijavite se na naš newsletter.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video