Svi gresi Romana Fenatija

Romano Fenati poznat je kao veoma brz vozač, ali sa reputacijom vozača preteškog za saradnju. Barem tako govore oni koji su s njim radili. A kako je došao do te reputacije pročitajte u narednim redovima.

Sve je počelo u Argentini 2015. godine, kada je tokom warm-up treninga šutnuo motor Niklasa Aja. Došlo je do problema kada su njih dvojica vežbali start, prvo verbalnog, a zatim i kontakta. Fenati je tada kažnjen s tri kaznena poena, što je rezultovalo startom sa zadnje pozicije.

Tokom 2016. godine izbačen je pred trku u Brnu iz tima Valentina Rossija, a kako je zvanično objavljeno, otkaz je stigao jer njegovo ponašanje nije u skladu s pravilima tima za koji vozi. Ne zna se šta se tačno dogodilo, ali se nagađa da se došlo do fizičkog obračuna sa Ucciom.

Na kraju kvalifikacionog treninga u Austriji prošle godine videli smo verbalni obračun u kome je Fenatijeva suprotstavljena strana bio Fabio Di Giannantonio. Šta se tada tačno dogodilo, ostaće misterija, ali ovaj snimak ostaje da posvedoči da je došlo do još jedne rasprave.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video