Švedska WRC: Ogier ispred Paddona prvog dana

Sebastien Ogier je tokom prvog, burnog dana relija u Švedskoj napravio vođstvo ispred Haydena Paddona, što je pomalo čudno. Iz relija su već ispali Kris Meeke i Jari-Matti Latvala.

Ogier je preuzeo vođstvo tokom prva tri brzinca, da bi zatim vođstvo preuzeli drugi. Međutim, Volkswagenov as je uspeo da održi brzinu i ostane u vođstvu nakon što su konkurenti ispali iz igre.

Među tragičarima dana je i Andreas Mikkelsen koji je sve vreme bio uz timskog kolegu, ali je Norvežanin tokom SS7 izleteo, nakon čega se vratio na sedmu poziciju.

Meeke je tokom istog brzinca poveo, ali je udario i oštetio automobil. Ista sudbina zadesila je i Latvalu, koji ima šanse da se vrati u igru kroz Rally2. Podsećanja radi, obojica su istu sudbinu doživeli i u Monte Carlu, na prvom reliju sezone.

Njihova nesreća postala je sreća za Haydena Paddona, koji se u Hyundaiu našao na drugom mestu generalnog plasmana prvog dana, sa 26 sekundi zaostatka za Ogierom.

Mads Ostberg u M-Sport Fordu završio je na trećem mestu, ispred impresivnog Ott Tanaka na četvrtoj poziciji. Dani Sordo se u Hyundai dokopao pete pozicije, ispred Andreasa Mikkelsena i wild-carda Henninga Solberga koji se našao na sedmoj poziciji u Ford Fiesti.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video