402m Auto trke Kružne trke

Sve je spremno za kružne i 402m trke

Predstojećeg vikenda, 9. i 10. jula, na beogradskom Ušću, voziće se druga trka Letnje lige od ukupno tri. Sportski auto i karting savez Srbije danas je u restoranu Asterix na samom Ušću održao press konferenciju povodom predstojeće trke.

Novinarima su se obratili predsednik saveza Dejan Čolović, sekretar Goran Toroman, direktor Starog Difa Nebojša Stojanović, direktor trke Dragoslav Petrović, kao i najmlađi učesnik Aleksa Radojković.

DSC_7945

Predsednik Dejan Čolović istakao je odličnu saradnju sa Starim Difom, koji od ove godine pruža besplatne usluge svim članovima SAKSS-a u vidu treninga i sportske pripreme.

„Od ove godine SAKSS ima sjajnu saradnju sa Centrom za fizičku kulturu i to svi naši takmičari treba da iskoriste maksimalno kako bi se što bolje pripremili za sezonu, jer priprema nije tehničke prirode. Takođe, moram da naglasim da će bezbednost predstojeće trke na Ušću biti glavni deo organizacije iz razloga jer se pored kružne vozi i 402m trka. Bilo koje nepoštovanje mere bezbednosti dovešće do momentalnog prekida trke, pa ovim putem apelujem da se svi posetioci pridržavaju propisa i budu na mestima gde je to propisano po elaboratu.

Posle dugo vremena takmičari će imati i warm up pre kako bi što bolje naštelovali svoje automobile. U budućnosti gledaćemo da ovo postane praksa i da na svakoj trci imamo nezvanične treninge.“

Oglašavaj

Sekretar Goran Toroman najviše se osvrnuo na povratak 402m trka i to u Beogradu, u gradu koji zaslužuje da ima jedan ovakav vid manifestacije.

„Beograd će posle nekoliko godina imati trku na 402m i to skoro pa u centru grada. Po broju poziva koji imamo svakodnevno vlada veliko interesovanje za trku na 402m. Spajanjem kružne trke i 402m mislim da ćemo imati pravi spektakl. Najviše bih istakao da je ovo prvi put da SAKSS organizuje trku ove vrste, pa bih isto tako zamolili i sve posetioce da imaju razumevanja ako bude nekih minimalnih propusta. Bezbednost je i ovog puta primarna stvar u celoj priči i već je postavljeno 50m betonskih ograda na početku staze.

Posebna nam je čast da će pored naših velikana i ljudi iz 402m, ovaj događaj ispratiti i Dario Konopek, čovek koji je već dugo u ovom sportu. Takođe imamo najavu da će nas posetiti još mnogo takmičara iz zemalja regiona“.

Direktor trke Dragoslav Petrović posebno je istakao da će trka biti prekinuta na prvim prestupima i nepoštovanju propisa i zamolio da se publika pridržava svih uputstava redara.

Aleksa Radojković pozvao je sve ljubitelje auto sporta da dođu u što većem broju i isprate ovaj događaj koji će po njemu, uz lepo vreme biti na odličnom nivou.

DSC_7958

Direktor Starog Difa istakao je da je ovo početak saradnje između SAKSS-a i Centra za fizičku kulturu i da će u budućnosti nadstojati da se još više pomogne automobilistima.

„Stari Dif je dao na raspologanje sve svoje mogućnosti članovima Sportskog auto i karting saveza kako bi se takmičari na što bolji način fizički pripremili za najveće okršaje. Svi takmičari imaće besplatne treninge i sve povoljnosti Starog Difa. To je samo jedan korak u saradnji sa SAKSS-om, a za sve dalje predloge mi smo tu da pomognemo i stojimo na raspolaganju.“

DSC_7953

Vikend počinje subotnjim treninzima od 11 časova, dok je start kružne trke i prve divizije u nedelju od 12 časova.

Trka ubrzanja na 402m počinje treninzima u subotu nešto posle 10 časova, dok se start trke očekuje posle 18h. Nedeljni raspored je nešto sličan, treninzi takmičara na 402m kreću od 9:30h, a start druge trke od 16 časova, tj u zavisnosti od trajanja kružne trke.

Kao i svakog puta, ne zaboravite na akciju portala TRKE.rs „Decu za ruku i pravo na trku„.

Povedite svoje mališane i uživajte u trkačkom vikendu.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video