„Sve ili ništa“ za Mikkelsena!

Volkswagenov Anreas Mikkelsen ići će na „sve ili ništa“ u borbi sa Neuvilleom za drugo mjesto u prvenstvu za vozače na reliju u Australiji (17.-20.11).

Oba vozača imala su isti broj bodova uoči relija u Walesu završivši iza Ogiera u ukupnom WRC poretku.

No, žestoka bitka koja je najavljivana nije se ostvarila. Mikkelsenu je pukao kardan na Polu već prvog dana, a to je značilo da može završiti samo na niskoj 12. poziciji. Neuville je to u međuvremenu iskoristio završivši na trećem mjestu te sad ima 14 bodova prednosti u poretku.

Mikkelsen je uzeo malu utjehu iz činjenice da je osvojio dva boda na Power stageu na kraju relija u Walesu, ali zna da mora težiti osvajanju maksimalnih bodova u Australiji ako želi pobjediti Neuvillea u borbi za drugo mjesto.

„Još uvijek imamo priliku biti drugi u poretku vozača, ali to znači da moramo pobjediti u Australiji. To će biti sve ili ništa“, rekao je pobjednik iz Poljske.

„Možemo ići u Australiji i ići na pobjedu jer su prvenstva već osigurana. To je prilično cool cilj.“

Hyundaijev duo Paddon i Sordo također imaju matematičku šansu za drugo mjesto u završnom poretku, ali Paddon zaostaje 17 bodova uoči Australije, a Sordo 24.

Neuville i suvozač Nicholas Gilsoul su svjesni opasnosti koju će Mikkelsen predstavljati u Australiji – kao i to da startaju drugi na makadamskim brzincima.

Gilsoul je rekao: „Sigurno, veoma dobro je biti drugi u prvenstvu, ali to je loš poklon jer ćemo startati drugi a to znači puno čišćenja cesta ovima iza nas. Ali to je dio igre i mi smo sretni da se borimo za nju.“

Ukupni poredak:

1. Ogier 247
2. Neuville 143
3. Mikkelsen 129
4. Paddon 126
5. Sordo 119
6. Latvala 110
7. Ostberg 94
8. Tanak 82
9. Meeke 64
10. Breen 36

Video