Svaki novi dan smanjuje Lorenzove šanse

Lin Jarvis kaže da su zbog Lorenzovog odlaganja da potvrdi svoje planove za 2017 njegove šanse za obnovu ugovora sa Yamahom sve manje.

Jarvis veruje da što više vremena treba Lorenzu da donese odluku da li ostaje sa Japanskim proizvođačem ili prelazi u Ducati samo dodaje na težini teoriji da će na kraju 2016 preći u Italijanski tim.

Uoči početka sezone u Kataru, Yamaha je potvrdila kako je u isto vreme obojici ponudila nove dvogodišnje ugovore. Rossi je odmah potpisao ali aktuelni MotoGP šampion tek treba da se odluči.

Podrazumeva se da je Ducati, koji u nekoliko ranijih pokušaja nije uspeo da privuče Lorenza, ponudio Španskom vozači ponudu zbog koje on ozbiljno razmišlja.

Jarvis je potvrdio da pregovori nisu odloženi zbog toga što je Lorenzo tražio više novca i oseća da su šanse da obnovi ugovor svakim danom sve manje.

„Rekao bih da su sa svakim novim danom koji prolazi od dana kada smo ponudili Lorenzu novi ugovor naše šanse sve manje. Svakim novim danom u kome on ne donosi odluku da prihvati našu ponudu smanjuju se šanse da Jorge ostane sa nama. I tako je već prošlo mnogo dana.“

 

 

 

 

 

Foto: performgroup.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video