Suzuki u Kataru testira motocikal spreman za trku

Suzukijevi vozači Maverick Vinales i Aleix Espargaro imaće spremnu verziju za trke nove GSX-RR mašine po prvi put na završnom predsezonskom zimskom testu, koji danas počinje u Karatu na Losail stazi, gde će za dve nedelje početi sezona.

Govoreći pred početak testa, šef tima Davide Brivio potvrdio je da će se nakon Sepang testa iskorišćenog za usavršavanje podešavanja motocikla, oni sada prebaciti na verziju koju nameravaju da koriste u nekoliko uvodnih trka sezone.

„Sa uzbuđenjem očekujemo ovaj završni test u Kataru. To će biti veoma slično trci jer ćemo se suočiti sa pravim uslovima za trku i videti kako se naši motocikli i vozači dodatno mogu poboljšati. U Maleziji smo imali prilično ohrabrujuće rezultate, oba vozača su zadovoljna motociklom i imamo pozitivna poboljšanja set-upa i elektronike.“

„U Losailu ćemo testirati finalnu verziju softvera, koji će se koristiti u prvim trkama, i mi ćemo uglavnom raditi na pripremama za početak GP-a u Kataru. Pošto smo mlada ekipa nemamo mnogo podataka od ranije na koje se možemo osloniti, tako da je ovo šansa za nas da prikupimo informacije koje ćemo koristiti u trci na kraju meseca.“

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video