Suzuki se vraća u GP sa Espargarom i Vinalesom

Suzuki je odlučio da definitivno učestvuje u MotoGP 2015 i predstavio je MotoGP mašinu GSX-RR, vozače i ostatak tima. Tim će predvoditi menadžer Davide Brivio sa Španskim vozačima Espargarom i Viñalesom.

Pre zvaničnog učešća, Suzuki je dobio “wildcard” za nastup u poslednjoj trci sezone Gran Premio Generali de la Comunitat Valenciana.Suzuki je privremeno suspendovao svoje učešće u MotoGP-u od 2012. godine, ali je i dalje nastavio sa razvojem mašine i pripremama za povratak.

Kroz MotoGP trke, Suzuki će dodatno poboljšati svoj motocikl zahvaljujući povratnim informacijama sa staze, i poboljšaće imidž brenda.

Razvoj GSX-RR počeo je 2012 sa ciljem da postigne visoke performanse u MotoGP klasi, i da dobiju povratne informacije koje bi im koristile pri proizvodnji serijskih motocikala iz GSX-R serije.

Opremljen je novim četvorocilindričnim rednim motorom koji se odlikuje snagom, fleskibilnošću, niskom potrošnjom i izdržljivošću.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video