Moto trke MotoGP

Suzuki predstavio 2016 GSX-RR

Suzuki je na međunarodnom salonu motocikala EICMA u Milanu predstavio novi MotoGP motocikl pod oznakom GSX-RR s kojim će se takmičiti u 2016. godini.

Planovi kompanije Suzuki vezane za fabrički tim u narednoj godini otkriveni su danas na salonu EICMA u Milanu. Gospodin Eiji Mochizuki, upravni i izvršni direktor pozdravio je medije i goste Suzukijevih distributera predstavljajući koncept model GSXR1000 za 2017. godinu. On je objasnio i da 2020. godine Suzuki slavi 100. godišnjicu i da ima plan za narednih 100 godina.

On je takođe objasnio i kakvi su planovi vezani za MotoGP šampionat – „U MotoGP šampionatu ćemo nastaviti da se borimo za slavu sa gospodom Aleixom Espargarom i Maverickom Vinalesom, uz tim menadžera Davide Brivia. Maverick je proglašen za novajliju godine, a Aleixov stil se dopao svima i naiša je na mnoge aplauze. U 2016. godini ćemo našim vozačima obezbediti motore s kojima će moći da se voze u samom vrhu i na taj način ćemo obradovati fanove Suzukija.“

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video