Suzuki nastupa u Barseloni sa unapređenim agregatom

Suzuki će imati na raspolaganju unapređenu verziju agregata za Aleixa Espargara i Mavericka Vinalesa na sledećoj rundi MotoGP šampionata u Kataloniji. Dvojac je morao da se bori sa nedostatkom konjskih snaga tokom sezone, iako ih unapređeni agregat neće pretvoriti u ubicu Ducatija, tim je uveren da će biti na sličnom nivou snage kao Yamaha.

Insajderi su otkrili da će agregati biti na raspolaganju od početka vikenda, a ne na testovima posle trke kao što se spekulisalo. Agregati su testirani na Dyno mašini kao i na stazi u Japanu i rani pokazatelji su da će pružiti veliki napredak u performansama. U ovom trenutku tim se bori za maskimalnu brzinu i zbog toga su Espargaro i Vinales prisiljeni da svoja vremena popravljaju u krivinama.

Povećanje snage će im pružiti prednost u pogledu maskimalne brzine ali takođe može otežati šasiju i primorati vozače da se muče u oblastima u kojima su trenutno dobri. Tim je međutim rekao da je sa Nobu Aokijem testirao motocikle u Japanu i da su snaga i maksimalna brzina poboljšani ali nije bilo gubitka osećaja i veze između agregata i šasije. Ako ekipa uspe da se približi Yamahi po snazi zadržavajući upravljačke sposobnosti GSX-RR trebalo bi da bude izuzetno konkurentna od Velike nagrade Katalonije pa nadalje.

 

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video