Suzuki najbrži na oba treninga

Vozač Suzuki Ecstar tima, Aleix Espargaro zabeležio je najbrže vreme na FP2 u Argentini, ostavivši iza sebe Andreu Iannonea sa pola sekunde zaostatka.

Aleix Espargaro je odvezao 0,8 sekundi brži krug u FP2, u odnosu na FP1 tačno pre kiše koja je počela da pada na stazi Termas de Rio Hondo. Usled kiše, na stazi su ostali samo Bradley Smith i Marco Melandri, ali su se uslovi nakon par minuta popravili.

Cal Crutchlow je nakon kišne pauze uspeo da se povrati i dolazi na četvrto mesto, iza Espargara, Marqueza i Doviziosoa. Petnaest minuta pre kraja treninga, Smith je bio na petoj poziciji, sa Iannoneom, Stefanom Bradlom na Yamahi otvorene kategorije i vodećim u šampionatu, Valentinom Rossijem iza leđa.

U jednom trenutku, Pol Espargaro na Monster Energy Tech 3 Yamahi preuzima vodeću poziciju od svog brata i tu kreće „zabava“. Marc Marquez ubrzo obara vreme na 1.39,3 ali Espargaro odmah uzvraća udarac vremenom 1.38,7.

U poslednjim sekundama treninga, Andrea Iannone je „uskočio“ između Espargara i Marqueza, dok su iza njih bili Cratchlow i Dovizioso.

Yamahin Jorge Lorenzo odvezao je poslednji krug treninga dovoljno dobro da se nađe u prvih šest, ispred Pola Espargara i Reddinga. Rossi je zauzeo devetu poziciju sa gotovo dve sekunde zaostatka.

Kompletna vremena treninga pogledajte na sajtu.

Izvor: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video