Suter planira povratak u Moto2

Švajcarska firma vraća se u srednju klasu sa novom mašinom. Suter Racing Technology (SRT), Švajcarska kompanija osnovana od strane bivšeg Gran Prix trkača Eskil Sutera, koja planira svoj povratak u Moto2 za 2016. predstavila je dizajn novog SRT MMX2. Nakon tri konstruktorske titule u Moto2 šampionatu i teške sezone 2015. kompanija preduzima korake za povratak u prvi plan naredne sezone.

Naredne mesece posvetiće zajedno sa svojim partnerima IodaRacing timom i JPMoto Malaysia na analizi i proučavanju Moto2 klase. Sve teško naučene lekcije iz predhodnih sezona u sve tri Gran Prix klase stopile su se u definisanje nove mašine. Završne faze projektovanja su u toku, pre nego što krajem leta počnu testovi.

Na listi promena i poboljšanja SRT MMX2 su i nova šasija, nova viljuška sa većim spektrom podešavanja i novo zadnje vešanje. Pored toga promenjena je i pozicija vozača na motociklu što je dovelo do poboljšane ergonomije i aerodinamičkih osobina.

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video