Susie Wolff dobija značajniju ulogu u Williams-u

Williams F1 tim će dodeliti značajniju ulogu njihovom test vozaču, Susie Wolff, nakon odlaska Felipe Nasr-a u trkačko sedište Saubera.

Wolff je bila razvojni vozač Williams-ovog bolida prethodne tri sezone, pozicija koja je uključivala i učestvovanje u treningu petkom ove godine na Britanskom i Nemačkom Grand Prix-u.

Njena nova pozicija, oficijalnog test vozača za 2015. sezonu, garantuje još dva treninga petkom i plus dva testa i opsežne dužnosti na simulatoru.

„Ovo je za mene još jedan korak u pravom smeru,“ rekla je.“Oduševljena sam što u Williams-u vide moj napredak i naporan rad i to što su im bitne samo performanse.“

Zamenik direktora Claire Williams je rekla da je kvalitet povratnih informacija Wolff-ove i njenog tehničkog znanja, postao glavni adut za Williams.

„Ona nastavlja da nas oduševljava tehničkim znanjem, kvalitetom povratnih informacija koje nam dostavlja i performansama kada vozi i bolid i simulator. Polako je povećavala vreme koje provodi iza volana od kada nam se pridružila u aprilu 2012. godine i imenovanje za oficijalnog test vozača je prirodan napredak,“ izjavila je Williams.

Williams F1 tim će regrutovati novog razvojnog vozača, a Valtteri Bottas i Felipe Massa su ostali glavni vozači.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video