Superpol i rekord kruga za sjajnog Sykesa

Tom Sykes oborio je sopstveni rekord kruga na svom putu do pol pozicije pred domaćim navijačima na Donington Park-u i pridružiče se u prvom startnom redu Jonathanu Rei i Davide Giuglianu.

Tom Sykes oborio je predhodni World Superbike rekord kruga na Donington-u sa fantastičnim vremenom 1m 27.071s, i za dve desetine poboljšao predhodni rekord. Vozač Kawasakija takođe je držao rivale na sigurnoj udaljenosti.

Vozač Kawasakija zadržao je dobar tempo i u kvalifikacijama koji mu je obezbedio 26. World Superbike pol poziciju u karijeri. Englez je još u petak rakao da ce ciljati na rekord kruga sa kvalifikacionim gumama.

Njegov timski kolega Rea startovće sa druge pozicije na gridu ispred vozača Aruba.it Racing, Davide Giugliana, ipak ovaj par bio je nemoćan da zaustavi Sykesa.

Vladajući World Superbike šampion Sylvain Guintoli i vozač Pedercini Kawasakija David Salom napredovali su kroz Superpole 1, Guintoli je napredovao do devete pozicije na gridu odmah iza Mattea Baiocca dok Salom kompletira prvih deset vozača.

Ayrton Badovini mučio se tokom Superpole 2 nakon pada u FP4 dok je aktuelni World Supersport šampion Michael van der Mark nije mogao da pronađe vitalne dobitke u kvalifikacijama i startovaće sa kraja četvrtog startnog reda.

 

Kompletne kvalifikacione rezultate pogledajte na: Rezultati WSBK

 

 

 

Foto: bikersromagna.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video