Moto trke Supermoto

Supermoto zvezde regiona u Kuli

Najbolji supermoto vozači iz regiona po drugi put ove godine okupiće se na kartodormu Rodić u Kuli, gde će odmeriti snage u petoj rundi Alpe Adria šampionata.

Juče je u prostorijama Auto Moto Saveza Srbije održana konferencija za novinare, na kojoj se prisutnima obratio Vukašin Bajić, organizator i takmičar.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim predstojeće takmičenje na kartodromu Kula, koje će bodovati za tri šampionata, a ujedno je finalno. Pre tako reći samo tri godine upustili smo u pokretanje supermoto discipline na našim prostorima, a u aktuelnoj takmičarskoj sezoni, bez imalo lažne skromnosti, možemo se pohvaliti organizacijom dva takmičenja. U Kuli kod Vrbasa, odlučivaće se o šampionima Alpe Adrija, Slovenije i naravno Srbije. Koristim prilku da pozovem sve ljubitelje ove uslovno rečno nove discipline, da u subotu dođu i pogledaju trku za domaći, a u nedelju za finale šampionata Alpe Adria i Slovenije“ rekao je Bajić.

Goran Lovrić rekao je da smo organizaciju finalnih takmičenja dobili pre svega zahvaljujući odlično organizovanoj trci u maju ove godine, ali i zahvaljujući otkazivanju takmičenja u Italiji i Hrvatskoj. Moto savez Vojvodine prepoznao je značaj supermoto discipline i svojski pomaže AMK Vitalon grupu da istraje u nameri da omasovi nacionalni otvoreni šampionat Srbije

Ispred MSSa prisutnima se obratio Danijel Vaštag, sekretar saveza – Zahvaljujući baš trostrukom finalu šampionata Alpe Adria, Slovenije i Srbije sa punim pravom očekujemo veliki broj takmičara, što je više nego dovoljan razloga da publika dođe u što većem broju, naročito što je ulaz slobodan, a disciplina više nego atraktivna.

U subotu se tokom celog dana voze treninzi, a prva trka zakazana je za 15:00, dok će druga trka startovati 90 minuta kasnije. U nedelju kreće sve dosta ranije, tako da će prva trka krenuti u 13:30, a druga od 15 časova

Info: plumrace.com

PLAKAT-KULA-za-internet-final

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video