Moto trke Supermoto

Supermoto Alpe Adria u Poreču

U Poreču, u Hrvatskoj, 19.10.2014. godine se vozi Supermoto trka koja se boduje za šampionat Alpe Adria. Srbiju će na ovoj trci predstavljati članovi AMK Vitalon-goup racing tima – Stefan Mićić, Alexandre Nikolić i Vukašin Bajić. Sva trojica će voziti u najjačoj klasi S1 i nadaju se uspehu, ali priznaju da su cele sezone trenirali, ali nisu učestvovali na trkama.

Ovi momci imaju ideju da u Srbiji formiraju Supermoto šampionat i veruju da će u tome uspeti, jer je u poslednje vreme interesovanje za ovom disciplinom poraslo. Prve godine će formirati otvorenu klasu u kojoj će moći da nastupaju takmičari sa „uličnim“ motorima, za koje neće biti uključen prljavi deo u trku jer im to ne dozvoljava ogibljenje. Postojaće i druga klasa – S1, u kojoj će se voziti motori pripremljeni za Supermoto i u kojoj će voziti iskusniji vozači

Naš sagovornik iznenađeno kaže da je nedavno razgovarao sa ljudima iz Knjaževca kod kojih postoji ogromno interesovanje. U Zaječaru se svake godine organizuje jedna supermoto trka u kojoj učestvuju momci iz Slovenije, Italije, …. Vukašin je razgovarao sa njima i oni su voljni da se uključe u šampionat i da budu redovni na trkama.

„Voleli bismo da startujemo sa tri do četiri trke. Jedna od staza je Ada Huja i druga staza je karting centar u Kuli. Radi smo da uključimo još neku stazu. Čuli smo da se u Jagodini pravi staza za karting koja je veoma zanimljive infrastrukture. Razgovarali smo sa njima i oni su voljni da organizuju neku trku.“ – kaže Bajić.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video