Sud presudio da van der Garde treba da se trka za Sauber

Vrhovni sud Viktorije je presudio da Giedo van der Garde treba da se trka ovog vikenda na australijskom grand prixu za Sauber tim.

Van der Garde je dobio spor protiv Saubera u četvrtak ujutro, i time potvrdio istu presudu koju je dobio u švajcarskom sudu prošle nedelje, po kojoj može da se trka. Holandski vozač je imao dogovor prošle godine za mesto u timu, da vozi za Sauber u 2015., ali je tim, na kraju godine, potpisao sa Marcusom Ericsonom i Felipeom Nasrom.

Čak i sa presudom, Sauber tek treba da potvrdi da će der Garde zameniti jednog od svojih vozača ovog vikenda. Tim tvrdi da bi moglo biti opasno da se der Garde trka, iako nije neubičajeno da rezervni vozači dođu u tim kasno i sa ograničenim iskustvom u automobilu.

„Razočarani smo odlukom i sada treba odvojiti vreme kako bismo shvatili šta to znači i kakvog će uticaja imati na start naše sezone“, rekao je šef tima Monisha Kaltenborn. „Ono što ne možemo da uradimo, to je da ugrozimo bezbednost našeg tima ili bilo kog vozača na stazi, tako što ćemo imati nespremnog vozača u automobilu, koji treba da bude prilagođen dvojici drugih dodeljenih vozača.“

Vrhovni sud Viktorije na svom tviter profilu napisao:

„Zahtev F1 vozača Gieda van der Garde je prihvaćen, puna presuda će biti dostupna i objavljena.“

Sauber će dodati nove informacije kasnije tokom dana.

Video