Auto trke WRC

Subota u Italiji: Tanak preuzeo vodstvo!

Ott Tanak preuzeo je vodeću poziciju na reliju u Italiji nakon nesreće Haydena Paddona.

Paddonova pogreška donijela mu je prednost te nadu da bi mogao doći do prve WRC pobjede. Estonac će započeti u nedjelju sa 24.3 sekunde prednosti ispred Latvale.

Paddon je cijelo jutro držao konkurenciju iza sebe i bio skoro 10 sekundi ispred Tanaka dok nije udario u nasip i uništio stražnji dio svog Hyundaia i20.

Do kraja brzinca vozio je sa razbijenim stražnjim krajem i vatrom oko kotača te je na kraju morao odustati.

„Amaterska pogreška, skrenuo sam prerano i udario u nasip. Sve sam razočarao“, rekao je emocionalni Paddon.

Nakon toga Tanak je počeo pritiskati uzevši dva brzinca te ih dodao jednom od jutros. Kockao se sa samo jednim rezervnim kotačem kao mjera opreza u slučaju puknuća guma na stjenovitim cestama što mu je donijelo ravnotežu Fieste.

„Ovo poslijepodne bilo je iznenađujuće dobro“, rekao je.

„Bilo je dobro voziti sa sigurnošću, ali sada možemo ići brže. Ne vidim razlog zašto bi Latvala bio brži od mene sutra.“

Latvala se popeo sa četvrtog na drugo mjesto u svom Yarisu, jedini njegov problem je bila prašina koju je podigao spori Mads Ostberg. Njegov tim je zatražio od reli dužnosnika da priznaju izgubljeno vrijeme Latvali.

Thierry Neuville je iza Latvale 37.9 sekundi. Esapekka Lappi je četvrti na svom drugom reliju, a njegov sunarodnjak Hanninen je peti.

Vodeći u prvenstvu Sebastian Ogier nalazi se na šestom mjestu ispred Mikkelsena i Ostberga.

Video