Stvaranje Monster Energy Kawasakija

Ostalo je još samo dve nedelje do početka nove Monster Energy Supercross sezone i timovi trenutno pokušavaju da izrade što bolje elemente za svoje motocikle koji će se takmičiti na ovom velikom takmičenju. Kawasaki je međutim odvojio malo vremena da svoja vrata otvori momcima sa portala Transworld Motocross i pokaže im kako nastaje jedan od njihovih motora.

Kao što vidite, još uvek nisu svi delovi stigli. Kada bi imali sve delove na jednom mestu, mehaničari ove ekipe kažu da im treba jedan dan da sve sastave. Međutim, pred početak sezone delovi nikada ne stižu na vreme.

kawasaki_9110.jpg

„Ljudi misle da mi radimo mnogo ludih stvari na ovim motorima, međutim realnost je drugačija. Na primer, hladnjak je serijski sa minimalnim izmenama, zadnje kočnice i ram takođe. Svaki vozač će imati tri motora, dva na trci i jedan koji se reparira tokom sezone.“ kaže jedan od majstora koji radi na sklapanju motora. „Kao što vidite, ovde još uvek nedostaje mnogo delova i verujemo da će sitni delovi poput ventila i sedišta stići u petak pred trku.“

Za ovu sezonu Kawasaki tim neće imati mnogo promena u odnosu na prethodnu sezonu. Najveće promene ogledaju se u izgledau, dok su tehnički podaci gotovo isti. Naravno, tokom sezone će se mnoge stvari izmeniti.

Kako u ovom trenutku sve izgleda u Kawasakijevoj garaži pogledajte u našoj galeriji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video