Stoner vozi 8 časova Suzuke?

Kruže glasine da se bivši MotoGP svetski šampion Casey Stoner sprema za povratak iz penzije i vozi za Hondu na ovogodišnjoj trci 8 časova Suzuke.

Stoner je održavao vezu sa Hondom još od odlaska u penziju, testirajući njihove MotoGP mašine, a Endurance World Championship trka je jedna od najvažnijih na kalendaru za japanskog proizvođača.

U izveštajima iz italijanskih medija, Stoner je očigledno iskazao interes za jednokratni nastup na događaju u julu. Stoner je napustaio MotoGP zbog pritiska na njega i njegovu porodicu.

Pošto je Honda izgubila veliki broj glavnih igrača u poslednjih nekoliko godina u vidu Jonathana Rea, Leona Haslama i Ryuichia Kiyonaria, Stoner bi se mogao pokazati kao savršen timski kolega za dvostrukog pobednika i aktuelnog World Supersport šampiona Michaela van der Marka, za koga se očekuje da se vrati na događaj i brani krunu.

Stoner je već testirao ovogodišnju Suzuka CBR1000 Fireblade mašinu na Sepangu na kraju nedavnog privatnog MotoGP razvojnog testa.

29-godišnjak navodno je uživao u svojoj prvoj vožnji produkcijske mašine, rekavši nakon toga: „Vožnja CBR-a je bila veoma drugačija, nikada nisam vozio takav tip motocikla, menjanje brzina, položaj vozača, snaga motora, težina itd. bilo je prilično teško i zahtevalo određeno privikavanje.“

„Nakon nekoliko izlazaka sam se navikao i bio u mogućnosti da dam neke povratne informacije. Generalno bilo je veoma zabavno i uživao sam u mogućnosti da osetim kako zadnji deo motocikla ‘beži’!“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video