Stoner učestvuje na 8 časova Suzuke

Honda Racing Corporation sa zadovoljstvom je objavila da se Casey Stoner vraća u svet trka na 8 časova Suzuke 2015.

Dvostruki MotoGP šampion (2007 i 2011) biće deo Hondinog MuSASHi RT HARC-PRO tročlanog tima na ovogodišnjoj trci 8 časova Suzuke, koja se održava u nedelju 26. jula.

Stonerove timske kolege biće Hondin World Superbike vozač Michael van der Mark i HRC test vozač Takumi Takahashi, i cilj će im biti Hondina 6. uzastopna pobeda na trkama izdržljivosti.

Casey Stoner: „Nakon vožnje motocikla na Sepangu pre nekoliko meseci, razgovarao sam sa Hondom o mogućnosti da učestvujem na Suzuki. To je oduvek bilo takmičenje na kojem sam želeo da učestvujem i nikada nisam bio u mogućnosti dok sam vozio u MotoGP-u zbog naših obaveza, tako da se zaista radujem što ću učestvovati. Motocikl je veoma drugačiji u odnosu na MotoGP mašinu, ali to će biti novi izazov i šansa da pokušam nešto novo i drugačije od svega u mom trkanju do sada. Impresioniran sam Michael van der Markom ove sezone i Takumi Takahashi ima dosta iskustva na ovoj mašini, tako da jedva čekam da čujem njihove komentare i da zajedno radimo sa timom na prirpemama za trku u julu. Sada moram da se koncentrišem na moj trening da bih bio spreman za trku!“

Shuhei Nakamoto – HRC izvršni potpredsednik: „Srećni smo to je Casey pristao da učestvuje u 8 časova sa Hondom. Biće sjajno videti ga ponovo na motociklu u trkačkom okruženju i siguran sam da će on uživati. Zajedno sa van der Markom i Takahashijem oformili su moćnu ekipu za takmičenje u ovoj trci izdržljivosti. Sa uzbuđenjem očekujem da vidim kako će to oni obaviti.“

 

Foto: asphaltandrubber.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video