Stoner testira podešavanja Marqueza i Pedrose za 2015/2016

Dvostruki svetski šampion MotoGP-ja, Casey Stoner, je završio dvodnevni test u Japanu sa Honda Racing Corporation – prvi povratak na MotoGP mašinu od oktobra prošle godine.

Juče ujutru, Stoner je obrnuo 4.801km dugačak krug koji je smešten među najlepšim prirodnim lepotama okruga severnog Kantoa i staze nedavnog prizora Hondinog osvajanja titule svetskog šampiona 2014.godine.

Intezivan program testiranja zaključen je ovog popodneva, posle dva puna dana, uz Stonerovo druženje sa 2015. Honda RC213V mašinom, na aktuelnim specifikacijama Bridgestone guma, ocenjujući razne delove, kao i razvoj i različita podešavanja motocikla. On je takođe proveo vreme na Michelin gumama, koje će zameniti Bridgestone, kao specijalni dobavljač guma od 2016.godine.

Stoner je prokomentarisao: “Bilo je potrebno neko vreme da se priviknem na motor, nakon godinu dana van njega! Ali, sve je bilo dobro, vrlo brzo sam se vratio u ritam i mogli smo da krenemo sa HRC programom testiranja, koji je planiran.”

“Prvi dan je prošao dobro, testiranje podešavanja Marca I Danija na 2015.prototipu mašine. Uporedo analizirajući, pronašli smo neke zanimljive razlike i korisne podatke. Takođe smo radili na razvoju motora I još nekih stavki koje je Honda pripremila za ovo testiranje. Danas smo proveli neko vreme na Michelin gumama za 2016.godinu. Sve u svemu, bio je ovo pozitivni dvodnevni test i završili smo dosta etapa.“

Video