Stoner na Sepangu testira za HRC

Casey Stoner počeo je svoj raspored testiranja na 5.548 km dugoj Sepang stazi nedaleko od Kuala Lumpura. Kratki pljuskovi ometali su testiranja koja su se odvijala tokom tri dana, ali australijanac je ipak bio u stanju da ispuni planove koje je postavio HRC.

Stoner je provodio vreme na RC213V mašini iz 2014. kao i na mašini za 2015. radi upoređivanja šasije i analize novih specifikacija. Među raznim drugim komponentama za testiranje, on je takođe probao i nove Brembo kočnice.

Inženjeri su takođe iskoristili priliku što imaju Stonera na Sepangu da odvoza nekoliko krugova na Suzuka 8 Hour Hondi CBR1000RR u popodnevnih časova poslednjeg dana.

Casey Stoner: „Generalno, bio je ovo dobar test, veoma pozitivan i mnogo toga je urađeno. Prvog dana radili smo na osnovnim podešavanjima i testirali neke sitnice pre nego što je počela kiša i morali smo da prekinemo. Drugog dana proveo sam dosta vremena u poređenju šasije na prošlogodišnjem motociklu sa šasijom na ovogodišnjem i takođe sam testirao različite varijacije šasije. Brembo je doneo da probamo nova aluminijumska klješta i Honda je imala nekoliko drugih stavki za testiranje koje smo uspeli da testiramo pre nego što je kiša ponovo počela da pada.“

„Poslednjeg dana probali smo nekoliko elektronskih paketa kao i neke drugačije suspenzije. Vožnja CBR-a je bila veoma drugačija, nikada nisam vozio takav tip motocikla, menjanje brzina, položaj vozača, snaga motora, težina itd. bilo je prilično teško i zahtevalo određeno privikavanje. Nakon nekoliko izlazaka sam se navikao i bio u mogućnosti da dam neke povratne informacije. Generalno bilo je veoma zabavno i uživao sam u mogućnosti da osetim kako zadnji deo motocikla ‘beži’.“

 

s
Foto: italianwheels.net

 

Foto: motogp.com

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video