Stoner – Još jedan dobar dan

Juče se na stazu vratio Casey Stoner koji je sa ostalim MotoGP vozačima testirao Ducatijev motocikl u Maleziji na stazi Sepang.

Stoneru je glavni zadatak bio razvoj Magneti Marelli sistema, dok su Dovizioso i Iannone bili fokusirani na motocikle za 2016. godinu. Nažalost, nakon pada Lorisa Baza, svi vozači bili su primorani da voze na tvrdim gumama, što je pokvarilo planove Australijancu i Ducatiju.

Svetski šampion iz 2007. i 2011. godine je napravio vreme 2:01,103 što je bilo dovoljno tek za deveto mesto. Svega 0,051 sekundu bio je sporiji od Iannonea i oko pola sekunde brži od Doviziosoa. Baš to je povuklo pitanje – Da li sebe vidi kao džokera?

„Ja sam ovde samo da testiram.“ rekao je Stoner. „Bio je ovo još jedan dobar dan. On se zatim osvrnuo na situaciju, izjavio kako mu je drago da se ponovo našao u društvu najbržih i da mu je jedino zasmetalo to što je morao da vozi na tvrdim gumama i sve ponovo podešava.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video