Auto trke ETCC

Stefanovski i LEIN racing drugi u Imoli

Makedonac Igor Idže Stefanovski na poslednjoj rundi ETCC-a, umesto sa svojim timom, nastupa sa Seatom Lein Racing tima.

Stefanovski je do sada sakupio samo četiri poena u šampionatu, ali je već tokom prva dva treninga pokazao da nije bilo do njega, već da je problem u Seatu Lema tima koji je vozio sa DSG menjačem. Igora su takođe pratili maleri, pa je u Nirburingu imao izletanje u prvoj trci, nakon koje nije mogao da sredi auto za start na drugoj.

U četvrtoj trci sezone, u Portugalu, Igor je imao strašno izletanje na treningu, tako da trke nije ni vozio, a iz istog razloga propustio je i trku u Francuskoj.

Na prvom treningu prvo vreme zauzeo je Kris Richard, ispred Petera Fulina sa kojim deli prvo mesto u šampionatu i Igora Stefanovskog koji je bio treći na prvom treningu.

Na kraju dana vožen je i drugi trening na kome se Idže dodatno ubrzao i stigao do druge pozicije. Sa vremenom 1:52,668 Makedonac je bio 0,127 sekundi sporiji od Petera Fulina koji je odvezao najbrži krug. Stefanovski u Seatu ostavio je Richarda u Hondi za 0,4 sekundi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video