Staza u Velsu prešla poslednju prepreku

Buduća MotoGP staza u Velsu uspela je da reši i poslednju prepreku kupovinom zemljišta na kome će se nalaziti. Zemljište od 830 hektara na kome će staza biti izgrađena označeno je kao „zajedničko zemljište“ te je kompanija Valley Developments čekala posebnu dozvolu.

Dozvola je bila odbijena da bi se utvrdila upotreba buduće staze kao i njen uticaj na zaštitu životne sredine. Međutim, dozvola je sada odobrena od strane ministra za poljoprivredu i ishranu Rebecca Evans AM.

Kao što smo izrazili u izveštaju, i inspektori i ostale stranke veruju da će socio-ekonomska korist koja će rezultirati od strane ustupanja javnog zemljišta će biti od javnog značaja, kako za regiju neposredno oko staze, tako i za širu okolinu.

Potvrdjeno je i da je budžet za izgradnju staze od 300 miliona funti spreman, te da će vremenski okviri za izgradnju staze biti poznati nakon pregovora sa izvođačima radova.

Martin Whitaker, nekadašnji izvršni direktor staze u Bahreinu imenovan je za izvšrnog direktora staze u Velsu.

„S ogromnim se uzbuđenjem radujem radu na izgradnjii staze u Velsu i dostavljanju zajedničkog projekta Britanske motosport industrije, automobilske industrije i građana oblasti Blaenau Gwent.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video