Startna lista za reli Monte Carlo

Rally Monte Carlo koji otvara WRC sezonu 2015, privukao je mnoga velika imena, a na startnoj listi se našlo čak 96 posada, od kojih je 18 automobila koji učestvuju na WRC šampionatu, a među njima su i dva vozača koji zajedno imaju 11 titula.

Branilac titule, Sebastian Ogier našao se na prvom mestu startne liste sa svojim VW Motorsport timu, čiji Polo R će voziti Jari-Matti Latvala kao drugi vozač. Za volanom trećeg Pola sedeće Andreas Mikkelsen.

Kris Meeke i njegov „gostujući“ timski kolega, devetostruki šampion Sveta Sebastian Loeb voziće za Citroen Total Abu Dhabi tim, a volan trećeg Citroena DS3 WRC pripašće Mads Ostbergu.

Na listi takođe stoji i da će Sébastien Chardonnet voziti DS3, kao i Yurii Protasov koji je prošle godine vozio Ford Fiestu.

Thierry Neuville i Dani Sordo prijavljeni su kao vozači Hyundai Motorsport tima. M-Sport World Rally tim će ove godine koristiti Ford Fieste RS, a u njihovim kokpitima će se naći Ott Tanak, Elfyn Evans i Bryan Bouffier.

Ford Fiest RS WRC automobili rezervisani su i za Henning Solberga, Robert Kubicu, Martin Prokopa i Lorenzo Bertellia koji debituje u WRC-u za svoj FWRT tim.

Nova FIA klasa RGT privukla je veliku pažnju, tako da ćemo u njoj gledati WRC asa Francois Delecoura koji će se trkati protiv legendi Marc Dueza i Romain Dumasa u Porsche 911 automobilima.

Kompletnu startnu listu 83. izdanja relija koji počinje u četvrtak 22. januara u Monte Carlu, možete pogledati ovde.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video