Šta rade MotoGP vozači tokom zime

Da li ste se ikada zapitali da li i kada vozači MotoGP šampionata imaju vremena za predah? Pravi odgovor je zimi. Zima je period kada su testiranja zabranjena, te vozači uspevaju da predahnu.

Nakon žestokih borbi u 2015. godini koja će zasigurno ostati upamćena kao jedna od najuzbuljivijih i najkontroverznijih sezona, vozači će ovu zimu provesti odmarajući. Zvanični MotoGP sajt otkriva gde ćete ove zime moći da sretnete zvezde ovog šampionata.

Aktuelni šampion Jorge Lorenzo ima najmanje slobodnog vremena tokom zime, jer je njegov kalendar prepun događaja koje organizuju njegovi sponzori, a na kojima on mora da se pojavi. Španac je u poslednjim nedeljama posetio Madrid, Barselonu i Sloveniju kako bi ispunio različite obaveze. Tek oko Božića Lorenzo odlazi na Majorku, gde će napraviti pauzu do sredine januara.

Za to vreme, Valentino Rossi već uveliko puni baterije za sledeću sezonu uživajući na suncu Meksika koji je posetio u pratnji lepše polovine. Međutim, njegova pauza neće trajati predugo i on se uskoro vraća u Tavulju, gde će nastaviti sa treninzima na svom ranču. On će takođe obići i neka skijališta kako bi uživao u ovom sportu.

Marquez će Božić provesti u svojoj kući u mestu Cervera, gde će se odmarati zajedno sa mlađim bratom Alexom i porodicom. Nakon toga seli se u hladne planine Andore gde će trenirati zimske sportove kako bi ostao u kondiciji za narednu sezonu.

Dani Pedrosa nema velike planove za ovu sezonu, tako da je odabrao da odmor provede u Švajcarskoj, u kojoj inače i živi, gde će uživati u aktivnom odmoru u skijalištima ove zemlje.

Ducatijevi vozači Andrea Iannone i Andrea Dovizioso Božić će provesti u rodnoj Italiji, da bi zatim otputovali u SAD, ali odvojeno. Dovizioso odlazi u Kaliforniju gde će uživati u suncu i motokros treninzima, dok Iannone odlazi u Las Vegas gde će proslaviti novogodišnju noć.

Suzukijevi vozači nisu časili časa i prvi su motore zamenili plažom. Dok se Alix Espargaro baškario na Maldivima, mlađi Maverick Vinales je nekoliko dana proveo na Bahamima u pratnji devojke Kiare Fontanesi, sa kojom smo imali prilike da razgovaramo u Misanu.

Alvaro Bautista koji je letnju pauzu proveo na operacionom stolu je „pobegao“ na sunčane Karibe, dok se Jack Miller vratio u rodnu Australiju gde će provesti Božić u izuzetno toplim uslovima. Već 26. decembra Miller se vraća u Španiju gde će nastaviti sa kondicionim treninzima i pripremama za novu sezonu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video