Sta kažu vozači koji se na Beranovcu bore za titulu?

Sezona kružnih trka završava se ovoga vikenda na Beranovcu, a kakva atmosfera vlada među vozačima upitali smo pojedine takmičare.

Klasa 1 i 2, mali N i hibrid kao i uvek do sada biće najzanimljivija za publiku. Branislav Cvetić trku pre kraja šampionata već je obezbedio titulu, a borbu za vicešampionsku titulu najviše imaju Jovan Lazarević, Petar Jovanović i Nikola Jovanović.

„Samim saznanjem i najavom da se održava trka u Kraljevu na stazi Beranovac utisci su predivni, a plus što me vezuje za grad Kraljevo je da su mi koreni to jest, deda Šomi rođeni u istom gradu. Čak i deo imanja od pradede je ustupljen vojsci za poligon ili ti stazu za takmičenje. Pohvalio bih angažovanje i trud svih onih koji su dali doprinos da se takmičenje održi i oživi velika nagrada Kraljeva ponovo. Što se tiče rezultata u dosadašnjem toku šampionata, postoje šanse da bih mogao da ostvarim što bolji rezultat, a samim tim i možda vicešampiosku titulu. Konkurencija je jaka, a prvenstveno dosta bolje pripremljena, tako da uz fer, poštenu borbu i sportsku vožnju videćemo šta će se desiti na kraju.“ – izjavio je Petar Jovanović Zeka

„Prvi trkački auto koji sam probao je bio upravo na trkačkoj stazi u mom rodnom gradu Kraljevu. Mnogo mi je drago što će ta staza opet zaživeti i što će se opet voziti letnja liga. Konačno ću voziti pred domaćom publikom. Na krugu sam juniorski šampion, ali biće velika borba za vicešampionsku titulu između kolega i mene. U igri su Nikola Jovanović Rus i Petar Jovanović Zeka. Nadam se najboljem i ako sve bude bilo kao što sam planirao, uzeću i vicešampionsku titulu na krugu.“ – poručio je Jovan Lazarević, čija firma Bagi Trans nosi zasluge za renoviranje staze na Beranovcu.

U klasi 2, Predrag Lambaša, Dušan Nastasijević i Marko Pavličević takođe će voditi ozbiljne duele za vicešampionasku titulu, pa čak i borbe za šampionsku titulu. Ako kojim slučajem Viktor Davidovski ostane bez bodove na jednoj od dve trke, situacija će se dodatno zakomplikovati i time publici doneti još veće uzbuđenje ovog vikenda.

Klasa 4, težak posao imaće Srđan Jevtić i Mario Zahirović. Popularni Nele ima prednost od 19 bodova, a kako su dve trke u pitanju, biće zanimljivo gledati nadmetanje ova dva takmičara.

„Ne mogu reći da ne očekujem ništa, svi mi polazimo sa nekom željom za pobedom, ali kako sam se od početka nekako vozio onako za svoju dušu tako i sada. Razlika u bodovima nije velika, ima mnogo faktora od kojih zavisi ova trka. Auto sport je kao što sami znate nepredvidiv, ne može se unapred planirati. Lično očekujem da će se fer i korektno odigrati obe trke i da će sve proteći u najboljem redu. Takođe se nadam da će i vreme poslužiti kako bi publika i ljubitelji ovog sporta došli u što vecem broju. Ova staza je dosta zahtevna i brza ,ali kako vidim da je ovih dana sređuju i presvlače, očekujem dobru vožnju, pa neka pobedi najbolji.“ – završava Srđan Jevtić.

U klasi 3, Vuk Radenković je već obezbedio šampionsku titulu, kao i Darko Božilović u klasi 9 do 2000 kubika SP, dok će borbu za vicešampiona ove klase voditi Nemanja Milovanović i Dragan Stojković Verba. Milovanović je najavio da će voziti za publiku, ali to sigurno neće dovesti do predaje i odustajanja od drugog mesta u šampionatu. Velike duele vodiće Igor Bogatinovski i mladi Aleksa Radojković koji će do poslednjeg kruga imati okršaje u svojim Hondama za naslov šampiona klase 7.

Da podsetimo sve zainteresovane, da i u subotu i nedelju, treninzi startuju od 10 časova, dok start trke počinje u 14 časova oba dana.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video