Auto trke Rally

Srpske posade ubedljive na 8. Rally Jahorina

Srpske reli posade bile su ubedljive na 8. Rally Jahorina,koji se proteklog vikenda održao u Sarajevu.

Posada V.Rabrenović – D. Mitrović zauzela je prvo mesto u generalnom plasmanu. Treba napomenuti da je Mitroviću ovo prvi nastup u ulozi suvozača,kao i da su ovo prvi testovi novog automobila Škode Fabie R2.

vladica

 

Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzela je posada A.Dimitrijević – M.Misailović sa odlično pripremljenim Yugom Gr.A. Popularni Lauda nije štedeo svoj auto na brzincima,pa se svojim odličnim voznjama smenjivao na poziciji 2. i 3. sa još jednom srpskom posadom,ovoga puta ženskom J.Jovanović i N.Tunguz.

lauda

Mlada ženska posada došla je do svojih novih bodova za Šampionat Srbije u svom Citroen C2 Max automobilu. Odličnom vožnjom Jovana i njen suvozač Nataša jos jednom su pokazale svoj kvalitet i talenat.

natasa i jovana

Pored ove tri posade,pratili su ih još vozači iz najbrojnije klase 1,popularnog malog N-a. Tomo Nikitović i njegov suvozač Sreten Todorović zauzeli su 5. mesto u generalnom plasmanu,dok su posade Ž. Gajić/T.Nikolić (Renault Clio) zauzele 6.mesto, odnosno B.Mitrović/M. Kneževič (Yugo 55) i G.Čulić/M.Stojanac (Pežo 205) 8. mesto i 10.mesto u generalnom plasmanu.

Dalji nastavak reli takmičenja za Šampionat Srbije očekujemo na 47. Serbia Rally koji je planiran da se održi od 19-21. septembra u Užicu.

 

foto: www.forma.ec.rs

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video