Moto trke World SBK

Spremni za zelenu dominaciju?

Montjuic Park u Barseloni, mesto istorijske nesuđene F1 staze i Olimpijski stadion iz 1992. godine, jedan je od najzelenijih delova glavnog grada Katalonije. Prošlog četvrtka bio je još zeleniji jer je Kawasaki predstavio svoje motore s kojima će nastupati u WSBK šampionatu.

Pred gostima, članovima tima, novinarima i predstavnicima katalonske vlasti, predstavljeni su timovi koji sedam godina uspešno učestvuju u svetskom supersport šampionatu i WSBK tim, koji je za četiri godine postojanja, osvojio dve šampionske i dve vicešampionske titule.

KRT Team Launch__GB35985

Tom Sykes, veseli šampion iz 2013. godine je izjavio kako je ovo pravi trkački motocikl i kako odgovara njegovom stilu. On je dodao da imaju najbolju kombinaciju akda je motor u pitanju i da Kawasaki ima najveće šanse od svih timova.

Rea, koji je u svojoj debitnatskoj sezoni na Kawasaki osvojio titulu kaže da oseća pritisak jer je i on čovek, te da se tokom zime dodatno koncentrisao na sezonu i da je pripreme započeo ranije.

KRT Team Launch__GB35536

Superbike sezona počinje narednog vikenda u Australiji, gde ćemo saznati da li će zeleni zaista dominirati.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video