Endurance Moto trke

Spremni za četvrtu trku Moped Endurance Cupa?

Zasigurno najzanimljivije moto takmičenje u 2017. godini je Moped Endurance Cup, koji je započet kao jedna promo trka, a završio se na kupu od pet trka.

Planovi za sledeću godinu su veliki, planira se čak osam trka, a sezona još uvek nije završena. Iako je na poslednjoj trci viđen nešto manji broj gledalaca, interesovanje i dalje ne opada i gužva oko staza se pred svaku trku pravi.

Šta je zapravo kup?

Malo je onih koji nisu čuli za Moped Endurance Cup ( www.mec.rs ), takmičenje u izdržljivosti vozača, koji se tokom četiri puna sata nadmeću na mopedima od 50 ccm sa automatskim menjačem.

Do kraja sezone ostalo je još dve trke, a prva od njih vozi se narednog vikenda, 07. oktobra, a start trke je planiran za 22:30 i to prema sledećoj satnici:

17:00 – 18:30 Tehnički prijem i verifikacija – Karburator kafe
19:00 – 19:30 Slobodan trening za sve takmičare
20:00 – 20:10 Prvi kvalifikacioni trening Q1, Prvi vozač
20:15 – 20:25 Prvi kvalifikacioni trening Q1, Drugi vozač
20:30 – 20:40 Prvi kvalifikacioni trening Q1, Treći vozač
21:00 – 21:10 Drugi kvalifikacioni trening Q2, Prvi vozač
21:15 – 21:25 Drugi kvalifikacioni trening Q2, Drugi vozač
21:30 – 21:40 Drugi kvalifikacioni trening Q2, Treći vozač
22:15 – Otvaranje staze i izlazak vozača na start
22:30 – Start trke
03:00 – Proglašenje pobednika, Karburator Kafe

U generalnom plasmanu je stanje neizvesno, pa tako prve dve ekipe – Kart Moto i Garage Majstori deli svega jedan poen, dok trećeplasirani Ćapatori zaostaju 9 poena za vodećim.

Ono što je takmičare najviše bunilo tokom prošle trke bile su kvalifikacije. Za kvalifikacije je preuzet MotoGP sistem – Na osnovu slobodnog treninga kreira se rang lista, prvih 12 vozača se direktno plasira za Q2, gde će im se pridružiti i trojica najbržih sa Q1.

Na stazu izlazi 36 ekipa, što zasigurno garantuje zanimljivu borbu. Takmičenje koje je svakako privuklo veliku pažnju medija i publike zaslužuje da bude ispraćeno u što većem broju, te vas pozivamo da narednu subotu uveče provedete na Adi Huji.

I to nije sve. Organizator za ovaj put planira dve novine. Prva od njih je live stream, ovog puta sa jednom kamerom. Druga novina je live timing, koji će biti dostupan preko zvaničnog sajta Moped Endurance Cupa, ali i kod nas na sajtu.

Zapratite zvanični YouTube kanal i ispratite live streaming trke. 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video