Spremiti novi 2008 DKR za Dakar 2015 je pobeda

Peugeot sport direktor Bruno Famin kaže da je za njih prva pobeda što su uspeli da spreme tri nova 2008 DKR za Dakar Rally 2015.

Peugeot-ov Dakar projekat je počeo pre godinu dana i francuski proizvođač je uspeo da dizajnira i napravi svoj automobil sa pogonom na dva točka i dizel motorom u proteklih 12 meseci.

„Bila je neverovatna avantura da se dođe ovde i da budemo spremni za Dakar. Spremni smo na vreme. Nemamo samo tri automobila u postavi, već imamo tri jako dobro pripremljena automobila u postavi. Voleli bismo da smo napravili dvostruku ili trostruku kilometražu u testovima koje smo radili, ali mislim da smo uradili prilično dosta priprema. Postoji dobar duh u ekipi i imamo visok nivo iskustva. Svi su sada spremni za start,“ zaključio je Famin.

2008 DKR će voziti Carlos Sainz i Stephane Peterhansel.

Petostruki šampion na motociklu Cyril Despres će debitovati u trećem automobilu.

Peugeot je Dakar osvojio 4 puta 1987-1990, kada se reli vozio od Pariza do Dakara u zapadnoj Africi. u 2015. godini, reli startuje iz Buenos Aires-a, prolazi kroz Boliviju i Čile i ponovo se završava u Buenos Aires-u.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video