Moto trke MotoGP

Španci vladaju Jerezom

Na današnjim trkama u Jerezu, u svim kategorijama su trijumfovali Španci. 

Pobedničku seriju na domaćem terenu je započeo Aron Canet.
Vozaču Estella Galicia 0,0 tima je ovo prva pobeda u Moto3 šampionatu. Najuzbudljivija završnica trke je, očekivano, bila upravo u Moto3 kategoriji gde se Canet u poslednjoj krivini izborio za trijumf nad Fenatijem i Mirom. Canet je prošao ispred Fenatija sa 0.031s prednosti.

Moto2 trku je pobedom završio Alex Marquez. Kao što je Canet prvi put došao do pobede u Moto3 kategoriji i Alex Marquez se po prvi put popeo na najviši stepenik podijuma u Moto2. Na podijumu su se našli i Bagnaia, kom je ovo prvi podijum u ovoj klasi i Oliveira na trećem mestu. Vodeći u šampionatu Morbidelli je već u samom početku trke izleteo i tako ispao iz borbe za podijum na ovoj trci.

U kraljevskoj klasi, u kraljevini Španiji, na podijumu 3 Španca. Dani Pedrosa je vodio celu trku i došao do svoje 30. pobede, tokom jubilarne 3000. MotoGP trke. Dok je Dani održavao prednost, vodila se žestoka borba za preostale pozicije. Pored Pedrose najsrećniji je verovatno i Jorge Lorenzo koji je konačno uspeo da dođe do podijuma na Dukatiju. Marc Marquez se celu trku borio sa raznim izazivačima i pretendentima na drugo mesto ali je na kraju uspeo da odbrani svoju poziciju. Mladi Johann Zarco je definitivno svima stavio do znanja da će se uskoro naći na podijumu kraljevske klase. Vodeći u šampionatu, Valentino Rossi je očigledno imao problema sa svojom Yamahom, pa je završio trku na 10. mestu.

 

Video