Auto trke WRC

Sordo spreman za povratak.

Dani Sordo se oseća sposobnim da se vrati u WRC pošto je polomio dva rebra dok je trenirao i sprema se za treću rundu u Meksiku.

Španski vozač pao je sa mountain bike dok je trenirao i bio je prinudjen da propusti Rally Sweden tokom početka ovog meseca. 31-godišnjak je zamenjen sa Hayden Paddon-om u Hyundai Motorsport i20 WRC u Švedskoj ali Sordo kaže da se oporavio dovoljno za povratak.

„Dva rebra koja sam polomio su na leđima. Da sam polomio rebra napred mislim da bi bilo neprijatno u kolima, posebno kada se vežem pojasevima“ rekao je Sordo. „Meksiko nije toliko grub. Testirali smo i sve je prošlo dobro.“

Vozač Hyundai Motorsport-a završio je kao šesti na početku sezone u Monte Carlo-u i pošto je propustio Švedski reli pao je na deseto mesto u poretku vozača.

Govoreći o nezgodi Sordo je rekao da je to bila nesreća i nije želeo da sebe dovodi u dalju opasnost.

„Nije bilo brzo ili bilo sta, samo sam pao i polomio rebra.“ dodao je Sordo. „Sada se osećam mnogo bolje, čak i posle dva dana testiranja osećao sam se dobro. Možda je bilo neprijatno na nekim mestima, ali iskreno za vožnju je bilo perfektno i imam jos skoro dve nedelje za oporavak.“

Video