Sordo je zadovoljan petim mestom

Hyundaijev vozač Dani Sordo je rekao da će pokušati da se izgradi na petom mestu, na kojem je završio reli u Meksiku.

Sordo je bio primoran da propusti poslednji događaj u Švajcarskoj, nakon preloma dva rebra u nesreći tokom obuke. I nakon izveštaja da je njegovo rame ranjivo u nedelju ujutru, posle Guanajuto testa, borio se uprkos bolu.

Španac je takođe morao da prevaziđe probleme sa menjačem i sa nekoliko zupčanika na putu do P5, ali je ipak uspeo da postavi neka dobra etapna vremena – osvajajući SS13, kao i završavajući drugi na SS10, SS14 i SS18.

„Zaista sam uživao ovaj vikend i što sam opet sa timom. Osećao sam se smirenim u automobilu i performans je bio konkurentan u većini etapa,“ rekao je Sordo. „Bili smo u stanju da postavimo neka dobra vremena, uključujući i etapnu pobedu u subotu, ali smo takođe imali nekoliko problema sa takmičenjem, tokom celog puta – što je sasvim normano u ovako teškom reliju.

„Fizički sam se osećao dobro tokom većine vremena, ali sam jutros počeo da osećam neku vrstu bola, posle duge Guanajuto etape. Sve u svemu, završiti ovaj reli sa rezultatom koji je bio u top 5 je zaista dobro, a velika je stvar što smo bili u mogućnosti da dodamo neke važne bodove za prvenstvo proizvođača. Nastaviću da radim na ovome za Argentinu. Automobil je sve bolji i bolji i potrudiću se da  radimo još bolje u Argentini. Nastavićemo da guramo,“ dodao je on.

U međuvremenu, šef tima Michel Nandan je osetio da je Sordo uradio „dobar posao“ i pokazao odlučnost da nastupa na najvišem nivou.

„Dani je uradio dobar posao u svojoj prvoj reli trci posle operacije, i pozao pravu odlučnost da nastupa na najvišem nivou. Peto mesto je dobar rezultat,“ potvrdio je Nandan.

„Učinak Hyundai i20 WRC automobila je zadovoljio naša očekivanja, takođe tamo gde velika nadmorska visina može uticati na ponašanje automobila. Zadovoljan sam što se naš naporan rad u ovoj oblasti isplatio. Tim je radio izuzetno dobro, kako bi se nosio sa teškim uslovima sa kojim smo se suočili u Meksiku. Mi imamo dosta toga sa čim možemo biti zadovoljni, i i dalje imamo dosta toga na čemu treba da radimo, ali se nadamo da će reli u Argentini pokazati još jedan napredak u našem ukupnom performansu tima, protiv teške opozicije.“

 

Foto: www.crash.net

Video