Auto trke WRC

Sordo i Hyundai produžili ugovor do 2018.

Dani Sordo dogovorio je novi dvogodišnji ugovor sa Hyundai Motorsportom koji će ga držati sa korejskim proizvođačem do kraja 2018. godine.

Španjolac, koji je u Hyundaiju od njihova povratka u WRC 2014., izjednačio je svoj najbolji rezultat za tim, kada je jučer osvojio treće postolje na reliju u Njemačkoj.

To postolje mu je donijelo šesto mjesto u poretku vozača, osam bodova iza trećeplasiranog timskog kolege Haydena Paddona, unatoč tome što nije nastupio na prethodnom reliju u Finskoj jer je morao odustati zbog pucanja kralješka u leđima koje se dogodilo zbog nesreće na testiranju.

Paddon je u oktobru prošle godine potpisao sa Hyundaijem do kraja 2018. godine, a tim je izrazio želju da zadrže i testnog vozača Kevina Abbringa. Nagađa se da je Thierry Neuville sve dalje od tima.

„Imao sam zadovoljstvo vidjeti i pomoći ovom mladom timu da izrastu u prave kandidate u samo nekoliko godina, a ja sam stvarno uzbuđen vidjeti gdje se možemo razvijati u budućnosti, pogotovo sa novim propisima“, rekao je Sordo.

„Moj cilj je boriti se za WRC pobjede i podije na redovnoj osnovi, i znam da je to realan cilj sa ovim timom. Mi smo imali najuspješniju sezonu do sada u 2016., ali znam da postoji mnogo više mogućnosti ove sezone – i izvan nje.“

Šef tima Michel Nandan naglasio je Sordovu važnost u momčadi.

„On je motiviran i dosljedan, što nam pomaže da se razvijamo i na reliju i izvan njega. Mi smo podijelili mnogo lijepih uspomena zajedno, uključujući i izvrstan rezultat tijekom vikenda. Sada možemo gledati prema naprijed, čeka nas još pozitivnih pomaka u budućnosti.“

Video