Sokobanja ponovo u kalendaru

Posle mnogo godina pauze Sokobanja će ponovo biti domaćin jedne brdske trke. Poslednji put trka je vožena 2007. godine u organizaciji GAGA Racing Team-a. Konačno, 22/23. avgusta na putu od Sokobanje do Ozrena najbolji automobilisti Srbije boriće se za najviša mesta na podijumu.

Sportski auto karting savez Srbije četvrtu trku šampionata Srbije poverio ASK „Marker Racing Team“ iz Sokobanje na čelu sa Slavoljubom Jakovljevićem. Staza je dugačka 4000m, a ono što je zanimljivo to je da će se voziti dve odvojene trke, jedna u subotu, a druga u nedelju.

skica_staze

„Što se tiče papira i odobrenja to je sve regulisano, sada sa putevima Srbije (Strabag) razgovaram o njihovom dolasku za košenje trave i krčenje šiblja oko staze i krpljenja 3-4 m2 asfalta. Takođe smo u pregovorima sa nekim sponzorima, a danas će biti rešene i slobodne sobe za rezervacije (smeštaj) vozača. Trenutno se sastavljaju stare gume za bankine gde treba da se popuni.

Dodela pehara biće u Hotelu „SOKO TERME“ u nedelju posle trke za oba trkačka dana, a inače oni su i sponzori trke i daju nagradu svim vozačima u svim kategorijama za osvojena prva tri mesta, biće još nekih sitnijih poklona od strane sponzora.“ – izjavio je organizator Slavoljub Jakovljević.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video