Sofuoglu prvi na slobodnom treningu

Kenan Sufuoglu i Jules Cluzel, dva vozača koji su glavni favoriti za ovogodišnju WSS titulu, tokom prvog slobodnog treninga u Aragonu su jednostavno demonstrirali silu.

Turčin je bio gotovo pola sekunde brži od Cluzela, dok trećeplasirani PJ Jacobsen nije mogao ni da im se približi na manje od sekunde zaostatka. Prva dvojica su tokom celog treninga „disali za vratom“ jedan drugom, dok Sofuoglu nije odvezao krug za minut i 54,876 sekundi i time postavio nedostižno vreme.

Cluzel, koji je na prošloj trci morao da odustane zbog mehaničkog kvara dok je bio u vođstvu, nije se predao ni jednog trenutka. U poslednjem krugu u kom je postigao najbolje vreme Julez je prošao preko šljunka, što pokazuje kolike napore ulaže kako bi popravio vreme.

PJ Jacobsen jednostavno nije mogao ništa da učini sa preko sekundom zaostatka za Kenanom, dok je iza njega bio Italijanski duo – Riccardo Ruso i Lorenzo Zanetti.

Pogledajte kompletna vremena i plasmane vozača sa prvog slobodnog treninga.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video