Sofuoglu poslednju WSS trku startuje sa pol pozicije

Kenan Sofuoglu startovaće poslednju WSS trku sezone sa prve pozicije na gridu nakon osvajanja 23. pol pozicije u karijeri. On je postavio novo najbolje vreme kruga koje je važilo još od 2009. pa će novokrunisani četvorostruki WSS šampion startovati sa pola uz prednost od 0.792s nad svojim najbližim rivalom Lucasom Mahiasom.

U sesiji koja je zaustavljena gotovo odmah nakon početka zbog pada Glenna Scotta, čija je AARK Racing Honda izgleda imala tehničkih problema, u prvom redu je na kraju završio Gino Rea koji se nakon svog poslednjeg kruga uzdigao sa devete na treću poziciju.

U nedelju će sa drugog startnog reda startovati PJ Jacobsen, Kyle Smith i Lorenzo Zanetti vozač MV Agusta Reparto Corse-a.

Sedmi na gridu Nico Terol starovaće pored Marca Faccania i Christiana Gamarina.

Četvrti startni red čine Roberto Roldo, Kevin Wahr i Alex Baldolini koji je osigurao svoju poziciju nakon što je propustio 38 minuta sesije zbog tehničkih problema.

Glennu Scottu trebalo bi da bude dozvoljeno da startuje sa poslednje pozicije na gridu nakon što je proglašen spremnim za trku posle posete medicinskog centra iz predostrožnosti.

 

 

 

Foto: worldsbk.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video