Moto trke World SBK

Sofuoglu pobedom prelazi u vođstvo

Turčin Kenan Sofuoglu, pobedio je na današnjoj trci Svetskog supersport prvenstva i na taj način došao do vođstva u šampionatu od 15 poena.

Kiša koja je padala tokom cele noći dovela je do toga da na stazi Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari budu mešoviti uslovi. Svi vozači našli su se na startu, koji je bio uspešan za sve. Samo nekoliko krugova kasnije, motor Randy Krummenachera tada vodećeg u šampionatu, kreće da ispušta beli dim što je značilo samo jedno.

Kako Švajcarac i pored crnih zastava nije izašao sa staze, direkcija trke bila je primorana da istakne crvenu zastavu, te su vozači nastavili skraćenu trku nakon kraće pauze.

Sofuoglu je najbolje iskoristio drugi start, i pobegao vozačima koji su se borili za drugo mesto, a na čijem čelu je bio PJ Jacobsen. Nekoliko krugova pre kraja Cluzel obilazi Amerikanca i trku završava na drugoj poziciji, ipsred Jacobsena.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video