Moto trke World SBK

Sofuoglu osvojio prvi Supersport Superpole

Superbike sezona koja je pred nama puna je izmena, pored pomeranja superbike trka na dva dana, u Supersport kategoriji uvedene su superpole kvalifikacije.

Prvi ikada voženi superpole u ovoj kategoriji osvojio je Turčin, Kenan Sofuoglu, aktuelni šampion klase. Njegovo vreme bilo je više od pola sekunde brže od vremena koje je napravio PJ Jacobsen na Hondi. Ako se po jutru dan poznaje, šampion možda i pobedom krene u odbranu titule.

Treća startna pozicija na noćašnjoj trci pripala je novajliji Krummenacheru na Kawasakiju. Najveće iznenađenje je Federico Caricasulo koji se prvi plasirao u Superpole 2 i koji je uspeo da se dokopa četvrte startne pozicije. Peta i šesta pozicija pripale su vozačima MV Aguste, Zanettiju i Baldoliniju.

Gamarino će večeras krenuti sa sedme pozicije, dok je najveće neprijatno iznenađenje Jules Cluzel koji je doživeo pad tokom Superpole 2 i noćas starije sa osme pozicije.

Supersport trka voziće se od 3:30, dok je Superbike trka broj dva planirana za 5 časova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video