Moto trke World SBK

Sofuoglu odličan na Aragonu

Branilac titule, Turčin Kenan Soguoglu, došao je do prve pobede u 2016. godini. Na trci u Španiji, pobedu je preuzeo od svog klupskog kolege Randy Krummenachera. Jules Cluzel izgubio je treće mesto od Nica Terola, kome je ovo prvi podijum u WSS šampionatu.

Tokom samog starta, vodila se borba između osvajača pol pozicije, Kenana Sofuoglua i njegovod najvećeg konkurenta PJ Jacobsena. Amerikanac međutim vrlo brzo greši i ostaje bez plasmana u trećoj trci sezone.

Veliki broj vozača doživeo je pad tokom trke. Sve je krenulo od Roberta Rolfa, a zatim je ista sudbina zadesila i Wagner,a Licciardia, Reau i Orellana. Lorenzo Zanetti je morao da se povuče usled tehničkih problema, a Sofuoglu je samo pravio prednost.

Švajcarski vozač Randy Krummencher i dalje je u vođstvu u generalnom plasmanu, uz dodatnih dvadeset poena od ovog vikenda i na taj način primorava svog klupskog kolegu Sofuoglua da pokuša da ga uhvati i zaustavi. Sledeća trka vozi se za dve nedelje u Assenu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video