Sofuoglu najbrži vozač prvog dana WSS testiranja

Prvog dana FIM Supersport testiranja na Phillip Islandu u Australiji trostruki šampion Kenan Sofuoglu (Puccetti Kawasaki) imao je najbrže vreme od 1’33.743 i završio 0.269 sekundi ispred Jules Cluzela (MV Agusta Reparto Corse).

Sofuoglu i Cluzel bili su očigledni lideri tokom tesritanja, zajedno sa Lorenzo Zanetti na trećoj poziciji koji je 2015. potpisao za MV i Kawasaki Intermoto Ponyexpress vozačem PJ Jacobsen na četvrtoj poziciji.

Povrtnik u WSS seriju Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda) zauzeo je petu poziciju nakon dve sesije od 110 minuta na 4.445km dugoj stazi. Najbolje plasitani ‘wild card’ vozač bio je Aiden Wagner (Oz Wildcard Racing) na visokoj šestoj poziciji od ukupno 22 vozača.

Sledeći dan testiranja je utorak 17. februar.

wsscombinedresults-day1

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video