Smith i Espargaro trijumfovali na 8 časova Suzuke

Bradley Smith i Pol Espargaro, zajedno sa Katsuyuki Nakasuga upisali su svoja imena u Yamahinoj istoriji osvajanjem pobede na 8 časova Suzuke.

To je Smihtova prva velika pobeda od 2010 (125cc) i Espargarova od 2013 (Moto2), ali najveća vest je da su oni vratili Yamahi slavu na najprestižnijoj japanskoj trci po prvi put od 1996.

Smith: „Ovo je veoma posebno, 60. godišnjica Yamahe, oni su vodeći u MotoGP šampionatu, ali pored toga fokus je bio na 8 časova Suzuke, i drago mi je što smo uspeli da pokažemo pravi potencijal ovog motocikla i pružili im tu pobedu koju su oni veoma zaslužili nakon 19 godina,“ rekao je Englez koji je šesti i najbolje plasirani vozač satelita u MotoGP šampionatu.

Espargaro: „Veoma sam srećan. To je neverovatna trka. Moram da se izvinim mojim kolegama jer sam tokom trke napravio grešku. Dobili smo stani-kreni kaznu i izgubili smo više od jednog minuta. Moje kolege su bile impresivne, oni su tako brzi. Dao sam 200% sebe kada sam izašao na motociklu da bi smanjili taj zaostatak, i uspeli smo.“

„Impresivno je ono što je Yamaha kao fabrički tim i porodica uradila posle toliko godina i ponosan sam na Nakasugu koji je vozio prvu 8 časova Suzuke trku sa nama a takođe i na Bradleya, sa kojim delim boks u MotoGP-u. Obično imamo mnogo akrivnosti i ne govorimo često kao prijatelji. Ovaj vikend je bio tako dobar za nas. Drago mi je što sam našao dva velika prijatelja i što smo osvojili pobedu na trci 8 časova Suzuke.“

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video