Smeh, znoj i suze u Misanu

Ako vam neka trka može prikazati sve postojeće scenarije moto trkanja, onda je to svakako Moto3 trka u Misanu koja se nakon 40 minuta aktivnog trkanja završila foto finišom.

Tragičar dana svakako je Marco Bezzecchi, Italijan koji je do Misana bio vodeći u šampionatu, ali se sreća poigrala s njim. Bezzecchi je bio vodeći sve do pretposlednjeg kruga, kada je doživeo pad sopstvenom greškom na otvaranju gasa. Tim potezom sa sobom je u šljunak odneo i 12 poena prednosti nad Martinom, koji je završivši trku na drugoj poziciji stigao do, veoma je moguće odlučujućih, osam poena prednosti u generalnom plasmanu.

 

Nikako ne treba umanjiti važnost Lorenza Dalla Porta, vozača Leopard Racing ekipe, koji je došao do svoje prve pobede u karijeri, baš na domaćem terenu, nadmašivši u foto finišu drugoplasiranog Martina. Do same linije cilja na drugoj poziciji bio je još jedan Italijan – Fabio Di Giannantnio, koji je u poslednjim metrima trke izgubio poziciju broj dva i bitne poene kako bi ostao u borbi za titulu. U vodećoj grupi bio je i Gabriel Rodrigo koji se sigurno dovezao do pozicije četiri, bez mogućnosti da ugrozi vodeće.

Posebno uzbuđenje priredili su nam Masia, Canet, Bulega, Sasaki i Bastianini karambolom koji su napravili u krivini broj 16.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video