„Slučaj Marquez-Rossi zahtevao je raniju reakciju“ – Brivio

Nekadašnji Rossijev šef u MotoGP šampionatu, a sadašnji tim menadžer Suzukija Davide Brivio, mišljenja je da je sukob između Rossija i Marqueza morao biti okončan od strane MotoGP zvaničnika i pre Sepanga.

Nekadašnji šef Yamahinog MotoGP tima smatra da je Rossijevo „čačkanje“ Marca Marqueza tokom konferencije pred trku u Maleziji trebalo uzeti za ozbiljno i razmotriti ga kao prvi znak upozorenja.

Brivio je u razgovoru za RAI izjavio da će o svemu govoriti s malo opreznosti. On je naime rekao da su u Australiji postojale veoma male šanse da se nasluti da postoje nepravilnosti, te da se o svemu može govoriti tek nakon analize svih podataka. On smatra da su čelnici MotoGP šampionata odmah nakon konferencije u Maleziji morali da pozovu prvo Rossija da obrazloži svoju izjavu, a zatim i Marqueza, da ispriča svoju stranu priče.

„Najmanje što su mogli da učine, jeste da krenu sa istraživanjem, a zatim i da okupe vozače i da ih upozore da će pratiti (što i treba da čine) kako bi utvrdila istina. Međutim, ništa nije učinjeno i svi su se osećali slobodno sve do trke u Sepangu. “ kaže Brivio.

Brivio je uveren da Valentino nije imao nikakve namere u Maleziji. „Apsolutno sam uveren da Rossi nije želeo da ga izbaci iz trke. Išao je malo šire kako bi pokušao da mu gestikulira – Pusti me da vozim svoju trku, šta radiš, hajde da se trkamo, ne igraj prljavo. Onda se dogodilo šta se dogodilo, direkcija trke je morala da reaguje i rasplet smo videli u Valensiji.“

Brivio se složio sa mišljenjem svog bivšeg vozača – „Ono u Valensiji više nije bilo pitanje Honda ili Yamaha, ono je bilo ostvarivanje misije da Valentino ne osvoji titulu. Po mom mišljenju.“

„Nadam se da možemo da okrenemo stranu, zaboravimo na sve i vratimo se trkama kakve volimo. Bila je ovo fantastična sezona u kojoj smo videli velike borbe i u kojoj se titula odlučivala u poslednjoj trci. Ali je finale bilo gorko za svakoga ko voli sport. MotoGP pogotovo. Na ovo nismo navikli.“

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video