Sledeće godine bez duplih bodova

Bernie Ecclestone je rekao da će odustati od svoje „glupe“ ideje dodele dvostrukih bodova u finalu sezone i da od od 2015. godine više neće biti primenjeni u Formuli 1.

Novo pravilo nije naišlo na odobravanje timova, vozača i navijača, a dvostruki bodovi koje imamo za poslednju trku u Abu Dabiju zapravo su kompromis, jer je Bernie hteo da zadnje tri trke sezone nose dvostruke bodove, ali su se na kraju ipak našli na samo jednoj.

„Jedna trka sa dvostrukim bodovima je glupa, ali zamislite da zadnje tri trke nose dvostruke bodove“ – rekao je Bernie, a prenosi Independent.

„To znači da bi neko morao imati prednost od 150 bodova kako bi osigurao šampionsku titulu. Timovi taj predlog nisu prihvatili jer su svi idioti. Tamo su svi mehaničari. Samo razmišljaju o svojim kratkoročnim interesima“ – dodao je Bernie.

Bernijev cilj je da neizvesnost prvenstva Formule 1 traje do poslednje trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video