Auto trke Kružne trke

Slavković drugi u Formuli Predator

Prve trke Formule u Srbiji posle čak 32 godine održane su proteklog vikenda na stazi NAVAK.  Petnaest vozača iz Italije, Švajcarske, Izraela i Srbije takmičili su se za Eurokup “Formule Predator“, trkačkih jednoseda koji, odnevdavno, postoje i na stazi Navak  i koriste se za treninge i školu sportske vožnje. Pred oko 500 gledalaca, po sjajno pripremljenoj stazi i uz besprekornu organizaciju, pobede u obe održane trke odneo je najbolji i najiskusniji vozač u istoriji Formule Predator, italijan Marko Spadini. Publika je uživala u sjajnim borbama točak uz točak sa njegovim večitim rivalom Mariom Nerom.

FVB_0010_resize

Trke je sa pažnjom pratio i višestruki srpski šampion Mikica Vesnić i zajedno sa publikom navijao za jedinog srpskog vozača u ovoj konkurenciji Vladana Slavkovića. Nekadašnji šampion Jugoslavije u Formuli „super fau“ obeležio je ove trke, ne samo svojim učešćem nego i plasmanom. Iako je prvog dana, posle odlične pete startne pozicije, brutalno izguran sa staze greškom italijanskog rivala, drugog dana se odužio publici odličnom vožnjom , osvojivši  drugo mesto u konkurenciji vozača privatnika i peto u generalnom plasmanu.

FVB_0212_resize

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video