Skromni Wolff ipak optimističan

Toto Wolff je naglasio da Mercedes ne može biti zadovoljan dok se priprema da brani svoju F1 svetsku titulu, uprkos tome što predsezonsko testiranje pokazuje da je njihova prednost u odnosu na konkurente netaknuta.

Kako su 12 dana F1 testiranja došla do zaključka, Mercedes odlazi na otvaranje sezone u Australiju pošto je pokazao znatnu prednost u smislu sirovog tempa, nastavljajući dominaciju iz 2014. godine, na čelu sa Lewisom Hamiltonom i Nicom Rosbergom.

Uprkos tome, Wolff čvrsto drži svoja očekivanja pod kontrolom, insistirajući da testiranje otežava čitanje Mercedesovih rivala, dodajući da bi više voleo da to vidi kao situaciju „polu prazne čaše“.

„Testiranje je uvek teško za čitanje, ali dobro izgleda“, rekao je on. „Sada je do dokazivanja da mi to možemo da uradimo i tokom vikenda trkanja. Uvek treba da postoji normalna doza skepticizma, ali mislim da možemo da budemo optimisti.“

Rosberg je završio test sa najbržim vremenom od 1m 22.7s, postignutim na mekim gumama, montiranim na njegovom W06. Kao referenca, Valtteri Bottas u Williamsu je uspeo 1m 23.0s na super-mekim gumama, poslednjeg dana testiranja.

 

Foto: www.crash.net

Video